mmmm så god en lax… rekommenderas å det starkaste!
Kryddig ugnsbakad lax
700 g lax, hel bit med skinn salt ochpeppar ½-1 dl teriyakisås 1 msk riven färsk ingefära rivet skal av 1 lime 1 hackad röd chilifrukt 1 tsk hackad rosmarin 2 msk hackad persilja 2 msk hackad basilika- Sätt ugnen på 125°. Lägg laxsidan med skinnet neråt i ett ugnsfast fat. Salta och peppra.
- Blanda teriyakisåsen med ingefära, limeskal, chili och rosmarin. Fördela blandningen över fisken och baka i ugnen i cirka 35 minuter. Vill man ha laxen helt genomstekt ska innertempen vara 60°.
- Strö hackad persilja och basilika över laxen och servera med pressad potatis eller ugnsbakade rotfrukter och en sallad…
Kram Anna
… som totalt glömde bort att ta fram kameran… det var doften som fick min hungriga hjärna att försvinna i glufsandet…