Kryddig ugnbakad lax

mmmm så god en lax… rekommenderas å det starkaste!

Kryddig ugnsbakad lax

700 g lax, hel bit med skinn
salt ochpeppar
½-1 dl teriyakisås
1 msk riven färsk ingefära
rivet skal av 1 lime
1 hackad röd chilifrukt
1 tsk hackad rosmarin
2 msk hackad persilja
2 msk hackad basilika
 
  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg laxsidan med skinnet neråt i ett ugnsfast fat. Salta och peppra.
  2. Blanda teriyakisåsen med ingefära, limeskal, chili och rosmarin. Fördela blandningen över fisken och baka i ugnen i cirka 35 minuter. Vill man ha laxen helt genomstekt ska innertempen vara 60°.
  3. Strö hackad persilja och basilika över laxen och servera med pressad potatis eller ugnsbakade rotfrukter och en sallad…
Men jag lagade till couscousen jag älskar… Se tidigare recept…

Kram Anna

… som totalt glömde bort att ta fram kameran… det var doften som fick min hungriga hjärna att försvinna i glufsandet…

Lämna en kommentar