Vem är Skrivanne?

Möt en bloggande numer skild tvåbarnsmamma som har ett litet fritidsintresse i ordet, sången, böcker och promenader. Hon är på hälften av det tredje decenniet. Hon känner att det är härligt att uppskatta livet, mycket på grund av mamsen som gick bort alltför tidigt. Har alltid älskat Norrland och har faktiskt aldrig någonsin bott någon annanstans än norrut. Har återvänt till ”brottsplatsen” och flyttat till sin barndomsby där hennes pappa bor med fru och två barn. Söstra bor inte heller långt härifrån med sin familj. Hon samlar de sina nära, men är tyvärr riktigt dålig på att ringa dem hon tycker om, ja över huvudtaget.

Hon har tillsammans med exmaken hunnit med några hus. Det första kändes inte rätt, det andra skulle renoveras, men innehöll tydligen hussvamp (av den värsta sorten) samt myrangrepp så det revs och år 2004 byggde den händige dåvarande maken ett nytt hus. Hon hjälpte till med markservicen och renoveringen så gott hon kunde.

När 10 årsdagen närmade sig bestämde hon sig för att nu fick det vara nog och friade till maken. En underbar sommardag firades decenniet med bröllop ute på det nybyggda soldäcket inför alla vänner och hela den stora familjen. 4 dagar senare, när barnen och föräldrarna i den lilla familjen sovit i husvagnen för att öva inför morgondagens semester, vaknade hon och det kändes konstigt eftersom halva kroppen hade en känselförändring. Hon kände värme, kyla, beröring men inte smärta. Det resluterade till en helvetes helg med inga svar utan bara en massa frågor. En diagnos som stavas MS visade sig finnas i ryggsäcken, men hon hoppas att den ska ligga allra längst ner och glömmas bort.

Efter tre underbara år tillsammans med familjen fick livet en ny vändning. Att finna sig själv. Vakna och känna att detta inte är det liv man vill leva. Är svårt. Att uttrycka sig och förklara det för omvärlden är ännu svårare. Är på väg nånstans. Just nu har hon lämnat villan och flyttat in i en tvårumslägenhet. Men hon tycker att samtalet är det viktigaste. Det underlättar samarbetet med xmaken!

Hon är en positiv, nyfiken, sprudlande glad,  kvinna i sina bästa år och hoppas att du finner något intressant i det hon skriver…

Välkommen till Skrivanne´s funderingar!

 kort-anna

 En resa kallar hon det. En resa med MS.

© Alla bilder är mina eller min exmakes om ingen annat anges. ©

Annonser

7 thoughts on “Vem är Skrivanne?

 1. Jag sitter här och är öm i ryggen efter LP. Jag fick en synnervsinflammation i höger öga vid jul och är nu under utredning för MS. Utredningen kommer bli klar i slutet av sommaren eftersom de inte kan göra en MR då jag väntar mitt första barn. LP kommer bara en fingervisning om vart det lutar, så att säga, och jag vill veta så jag kan förbereda mig!

  Blir glad (och ledsen förstås, ingen ska behöva få en neurologisk sjukdom) när jag läser om din resa. Kanske har jag också tur och slipper många, långa skov?

  Det betyder så mycket att läsa om andra som gått igenom det man själv går igenom! Tack för att du delar med dig!

  Elin

 2. Hej, jag upptäckte din trevliga blogg när jag letade efter recensioner av den utmärkta boken Elementens väktare. Jag hoppas att det snart kommer ett botemedeln mot MS och att din sjukdom får ett mycket långsamt händelseförlopp. Vänliga hälsningar från Agneta (bibliotekarie på ett barn- och ungdomsbibliotek i Luleå)

 3. Hej SkrivAnne,

  Beklagar diagnosen – men så länge det finns hopp finns det liv. Hoppas på att Du får en lååångsam MS – för HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE

 4. Hej Anna !
  Här är det oxå sommarlov nu , min sambo jobbar på Södra Skolan i Motala och har nu fått sommarlov så för mej känns det oxå som en typ av semester att få ha henne hemma hela dagarna då vi kan njuta av den altan jag har jobbat på nu den senaste månaden , ta fram utemöblerna , grillen , parasollen och börja därifrån planera hur vi ska ha det på tomten som ännu inte är planerad men vi räknar med att kunna så gräsmatta i höst så nästa sommar kan jag nog börja klippa gräsmattan och eventuellt plantera lite växter.
  Ha en fin sommar så höres vi och hälsa de dina från oss.
  Janne

 5. Hej Anna!
  En från och boende i Cheesebay som försvarar vår bloggheder! Toppen! Jag slank in här från Sofies sida och lär dyka upp fler gånger. Hoppas att du får en fin advent. Hälsningar från Hanna från Häggbärsgatan

 6. Hej Anna!

  Jag blev så glad när jg fick ditt sms igår!
  Goya mår alldeles utmäkt, hon har jagat en hel del i höst. Jag har kvar en av hennes vackra valpar Anny, som jag har börjat injagningen med i sommar och höst. Hon är inte så lik sin mor. Du kan kika på bilder av valparna på Mountaineers hemsida där finns de flesta valarna.
  Många kramar från Goya, Anny och mig med förhoppning om att du har det bra!
  Maria i Brån

 7. Hej Skrivanne,

  Kul att du hittade till min lilla hörna i bloggvärlden!
  Har nu läst lite om dig, och jag hoppas att din MS håller sig borta länge länge länge!

  Här kommer jag nog kika in och kolla lite då och då.

  Ha det bra!

  Hälsar
  Malena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s