Chokladtårta med Baileys

En luftig kaka med riklig chokladsmak, den ska inte förväxlas med klasskaka. Efter ett par dagar i kylen blir den kompakt och den fylliga chokladsmaken blir helt fantastisk.

Ger 8-10 bitar
350 g mörk choklad (ca 70% kakaohalt)
150 g smöe
2 msk Baileys
6 ägg
1 dl socker

smör och kakaopulver till formen

Till servering

3 dl vispgrädde
fintrivet skal av 1 apelsin

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och pudra en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, med kakao.
  2. Bryt chokladen i bitar. Smält smör och choklad i vattenbad. Låt långsamt smälta, rör då och då.
  3. Ta från värmen, låt svalna något och rör sedan ner Baileys.
  4. Vispa ägg och socker i en bunke med elvisp, ca 8 min. Rör ner 1/4 av äggvispet i chokladblandningen och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll den i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Kontrollera med provsticka, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
  6. Vispa grädden och blanda med finrivet apelsinskal. Servera kakan med grädden och gärna kanderade apelsinskivor.
Recept funnet i Buffé 10 – 2011
Kram Anna
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s