Ett verktyg eller två

Jag ska inte säga att jag är duktig på att använda mina händer. Jag ska inte påstå att jag klarar allt jag tar för mig. Men jag gör gärna ett försök eller två innan jag kallar in det stora artilleriet.

Tack och lov så efter många om och men så frågar jag om nån kan hjälpa mig. När jag inser att mina muskler inte räcker till. När jag inser att mina två händer är för få. När jag inser att mina tekniska kunskaper inte riktigt täcker upp behovet.

Idag tog jag mina två barn till shopping på Solbacken i Skellefteå. Hade förberett att det skulle kunna ta lite tid. Att vi skulle vara på kalas kl 16.00. Sen började vi beta av butik efter butik. Vi startade med Jula. Hamnade i någon sort av eufori. Jag shoppade beslag till dotterns garderober, som hon har påmint mig om sen i julas. När vi flyttade in i mina tre rum och kök. För att sedan börja gå lös bland verktygen. Fann ett set med skruvmejslar. Ni vet hur det känns. Laddad som få. Har känt att det tagit emot att börja. Sen när det väl kommer till kritan så saknas precis den spårskruvmejsel man behöver eller insexnyckeln som passar.

Nu hoppas jag att jag kommer liiiite närmare sanningen när det väl är dags. För visst har jag en liten tapper skruvdragare. Bitsen räcker dock inte alltid till. Nu blir det till att använda muskelkraften i fingrarna.

En snabb promenad genom påbörjad butik så fann vi även ett par vinterstövlar till sonen till ett mycket tacknämligt pris. Hela 99 kronor fick extra skorna kosta en härlig dag som denna! Vi packade oss in i bilen för att förflytta oss till andra sidan shoppingområdet. Jag försökte förklara att det skulle hinnas med att kika både bland alltochmöjligt, kläder, mediciner, sportartiklar och avrundas med djurkikningar.

Mitt verktygsinköp fortsatte på alltiallobutiken ÖoB. En tång som jag letat på loppisar i sommar. En med en böjd spets. Liknar en peang. Idag bestämde jag mig för att det var en bra dag att köpa en tång. En tång med bra grepp och böjd spets. Tillsammans med tången blev det en hel del rengöringsmedel och andra flytande vätskor inköpta. I stället för att köpa allt dottern ville ha noterade jag i mitt stilla sinne. Jag skrev upp allt inför hennes stora dag. Den kommer med stormsteg. Att allt inte låg i korgen fick mungiporna att peka nedåt dock.

Efter ett mycket gott middagskalas sitter jag. Mätt i magen. Saknad präglar hjärtat. Men nöjd över de verktyg jag har införskaffat. Känner mig som en riktigt händig kvinna… I alla fall en med potential att fixa allt från spårskruv, stjärnskruv till insexskruv… 🙂

Kram Anna

Annonser

One thought on “Ett verktyg eller två

  1. Hej vännen!
    Vad kul att du hittat hit igen:). Ljusen brinner för fullt här och jag njuter av vår underbart vackra höst. Solen strålar idag det gör mig lycklig. Njut njut låter som ni haft en sagolikt bra dag!
    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s