Cryptan – väck!!

Är hemmavid. Har varit hemma sen i fredagsmorgon. Stått och stöttat och hjälpt sonen. Han har inte mått bra. Inte bra alls. Uppkastningar närhelst han fått i sig en större portion än några matskedar hälsofil.

Vi slog på magsjukealarmet i vår lilla familj. Vi förbjöd lillasyster att sova över hos en kompis. Vi undvek samkväm med vänner. Vi isolerade oss under helgen. Under febertoppen. Under det vattniga defakationstillfället. Under de viloperioder där han somnat i soffan.

Så på söndagen reste sig sonen på eftermiddagen och ruskade på kroppen. Förklarade sig själv för feberfri och orken började sakta återvända. Vi började planera att tisdagen skulle det gå att börja jobba eftersom han gärna skulle vilja vara hemma ensam.

Vi satt ute på altan i den varma sköna sommardagen på måndagen. Han berättade att han mådde mycket bättre. Hungern började att återvända. På kvällen fick han i sig den första middagen sen torsdagkväll. Den middagen återsåg vi på tisdagmorgon. Hans ögon tittade bedjande på mig och bad mig stanna. Som om jag skulle lämna honom själv när han kräks. ❤

Så vi flyttade fram återvändandet till skolan ännu 48 timmar. Jag VAB anmälde mig både på tisdagen och inför onsdagen. Lade ut en stilla önskan om att det skulle räcka. För jag vill ju att sonen ska må bra. Jag vill ju återvända till jobbet. Det är ju inte mycket kvar av teminen.

Men det är bara inse att detta inte är en vanlig magsjuka. Det är nog den beryktade parasiten som härjat i Östersund och nu befinner sig i Skellefteås vatten.

Vi har kokat vatten sen min födelsedag den 19 april. Jag har tur som jobbar i Byske och kan, i vanliga fall, få tag på vatten dagligen dags. Vi tvättar oss och spritar händer. Vi borstar tänder i annat vatten än det i kranen. Så tankarna och funderingarna på var han funnit en av de få stackarna som finns i vattnet har ju passerat mitt huvud. Vid ett flertal tillfällen. Måste vara duschen… Men snacka om otur han haft. För inte är roligt att må som han gjort. Ont i magen. Inte få behålla det man lyckats äta p g a den rusch maten får. I retur eller genomgång.

Så väck väck väck cryptan! Vi vill inte behålla dig! Väck väck väck cryptan. Försvinn och återvänd inte igen!

Vi kokar vatten och gör vårt bästa att försöka undvika att viktnedgången inte ska bli alltför stor. För även om det finns de som önskar viktnedgång så vill jag inte att sonen ska försvinna…

Kram Anna

Annonser

One thought on “Cryptan – väck!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s