Mintchokladtårta

Årets födelsedagstårta som passar ypperligt som efterrättstårta

ca 16 bitar

200 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl (180 g)

Chokladglasyr

25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight (ca 200 g)

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form med löstagar kant ca 25 cm i diameter med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
  3. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.
  4. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
  6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
  7. Blanda matfett, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
  8. Bred glasyren jämnt över kakan.

Finns på Ica.se och det var fantastiskt gott även efter maten, till kaffet.

Kram Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s