Ordets kraft

I ärlighetens namn skriver jag ner de funderingar som korsar min väg. Visst kan dessa böjas och bändas. I olika riktningar och till andra dimensioner. Men fortfarande är det enbart mina funderingar. Tipsen plockar jag upp från min omgivning. Men för att inte hänga ut någon så vrider jag. Böjer och bänder i Skrivannes namn. Så jag vill inte ta åt mig äran. Förväntar mig inga dunk i ryggen. Vad jag vet är att ordets kraft verkligen kan slå igenom. Med dunder och brak. Med en glöd som bränner hål i de mest värmetåliga material.

För visst finns det grader av kraften i ord. Skillnaden mellan det talade ordet och det skrivna. I vissa lägen står det talade ordet över det skrivna. I andra är det skrivna ordet hugget i sten och då spelar det ingen roll vad som verbalt uttalas. Jag önskar inte ta ställning åt nåt håll. För i de kretsar jag umgås i varje dag. Ni vet de människor i mindre storlek. Bland dem finns en stor respekt för de hemliga reglerna. De reglerna vars existens knappt noterats av människorna med en lite längre livslängd. Där kan det skrivna ordet likställas i många fall med ett toapapper. För det fröken säger gäller. Även när en vuxen kommer och säger att de kan. Även när de säger att de läst på högskola och vet hur de ska tänka. Men när fröken har sagt på ett lite annorlunda sätt så gäller frökens ord. 🙂

Att ordets kraft kan vara av den storleken att ingen logik kan ändra på innebörden. Att orden vars ordningsföljd ska ingjutas på den stig de små fötterna ska trampa på.

Själv är jag svag för det skrivna ordet. Det kan nog ingen ana. Att se de ord man önskar böja och bända. Att finna möjligheter till att vrida till mening efter mening. Att känna tillfredsställelse när man får feedback från mottagaren. Men framför allt. Att få vara mottagaren. Att se de orden som böjts och bänts för att tjäna ett syfte med mig som läsare. Att någon har tagit sig tid att formulera ett meddelande där ändamålet finns i koden med de bokstäver personen trycker fram.

Dessa tryckbokstäver finns i cyberspace. De kodade meddelandena kommer via master till min telefon. De värmda meningarna kommer via sociala medier. De nyfikna frågorna landar i min värld via epost. På nått sätt finner de mig. Med ordets kraft. Ordets stormstyrka får de mig ur balans. Ordets mjuka smekningar får mig dit du vill. Ordets omhuldande kärlek får ringar på vattnet.

Så jag slår till med ordets kraft… Tycker om dig!

Kram Anna

Annonser

One thought on “Ordets kraft

  1. Ordens kraft tar tag i mig. Du kan det här…men det du du ju redan om, eller hur?
    jag ska läsa mejl och svara. Lovar!
    Varma kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s