Rund under fötterna…

Nu rullar det fram. Sen rullar det bak. Vickar på höfterna. Skapar träningsvärk i ryggslut. Skapar träningsvärk runt höfter. Me like!

För jag känner verkligen att det tar. Jag känner att jag använder muskler gömda och glömda. Bara genom att gå. Gå på de tofflor jag införskaffade förra veckan. Jag har ju kikat och trånat. Önskat och drömt om. Men det ekonomiska läget har inte tillåtit. Den lille snåle tomten som håller hårt om min plånbok har förvägrat mig dem i åratal!!

Men denna lunchrast för två veckor sedan lurade jag den lille mannen. För jag blev överrumplad när jag träffade på en försäljare i personalrummet. Drog mig snabbt till minnes att han borde vara skoförsäljare. Vilket självklart stämde när jag smög mig in. Tänkte faktiskt smyga mig förbi utan att märkas. Men vad ligger på bordet. Bara väntar på mig. Jag kikar mig över axeln. Bara för att märka att den lille tomten har fullt upp med att jubla över att lunchen bara kostade ett mentalt engagemang och min fysiska närvaro bland eleverna. Jag plockar upp de efterlängtade skorna. Tar ett djupt andetag och likt Askungen testar jag plötsligt en på foten. Kände att den satt som gjuten. Fick en liknande sko på andra och började gå. Fram och tillbaka. Njöt av hur passformen följde mina breda fötter. Kände hur sulan formade fotsulorna. Anade hur den pressade och böjde delar av mina ömma fötter. Anade hur min kropp skulle börja kännas efter en heldag. Rullandes fram. Rullandes bak.

För det är det som är annorlunda med mina tofflor. De har de välvda sulorna. De får kroppen att arbeta mer. De får musklerna att jobba på ett annat sätt. För självklart beställde jag dem. För mina fötter är trötta. Mina fötter är ömma. Mina tåleder gnäller och gör ont. De älskar mina tofflor. Eftersom de inte böjs. Nu rullar de tillsammans med resterande delar av foten. Utan att böjas. Utan att göra ont.

Jo. Den snåle lille tomten gnällde och skrek. Tyckte att jag var slösaktig. Jag försökte förklara att den otroligt snälle skoförsäljaren hade lovat 60 dagars betalningsvillkor. Då tystnade den snåle något. För i stället för att betala nära på en tusenlapp så klarar han av att betala femhundra vid två tillfällen!

Alla nöjda! Alla glada… Ja nästan i alla fall! För numer är jag rund under fötterna på jobbet! 🙂

Kram Anna

Annonser

2 thoughts on “Rund under fötterna…

 1. Rackarns säljare som dyker upp på jobbet när man har som minst motståndskraft. Men bra skor är förstås en bra investering! Jag är också lite sugen på såna runda sulor på inneskorna…..

  Kram,
  Å

 2. Hej hjärtat mitt!
  Du har det kallt hos dig och vi börjar få lite varnare hos oss. Gissa om jag är lycklig. Jag vill nästan gräva bort snön för att sätta ner blommor, vårblommor i gräsmattan. Jag väntar på MR svaret snart snart kommer det. Jag mailar dig då…promise:).

  Är allt bra annars?
  Var rädd om dig vännen!!!
  Kramar messan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s