Att hitta sömntåget

Har två små som verkligen inte har hunnit med sömntåget. Eller har det inte ens startat från perrongen alls denna kväll.

Lillan har troget legat kvar i sängen. Hostan försökte vi lindra med en hostdämpande efter ett tag. Men John Blund är svår att styra rätt. I alla fall så här dagen före skolstarten. Annars brukar hon vara den som jag säger godnatt till och sen hör man inget mer förutom några småsnarkningar. Denna kväll väntar hon ännu på sandsäcken. Med tanke på att hon gick och lade sig klockan halv åtta och vid halv elva inte riktigt funnit ro så borde hon få medalj för lång och trogen tjänst.

Sonen hade fått lov att vara vaken en lite längre stund innan det var dags för en återträff med det värsta verktyget i nattproceduren. Tandborsten. En alltför snabb borstning och han stod där ännu en gång och sen en gång till… En godnatt omstoppning och han klarade av att ligga i sängen i cirka fem minuter innan han satt på golvet för att han bara råkade ramla ur sängen. Min gamla. De 120 centimetrarna fungerade bra för min kroppshydda under ett och ett halvt år. Så jag satte mig och pratade med killen. Vi har kommit på att vi ska ut och åka skidor i morgon. Längdskidor. Det gladde mig djupt när han frågade. Det är nåt som jag gjorde när jag var liten. Tävlade. Det är en skön känsla att glida fram i spåret. DET ser jag verkligen fram emot… Bara jag får tag på ett par extra skidor eftersom sonen behöver mitt set av längdskidor och pjäxor… :S Växer värre än en solros i södersidan!

Nu väntar jag bara på mitt eget sömntåg. Det som borde dyka upp längst bort vid horisonten…

Kram Anna

Annonser

One thought on “Att hitta sömntåget

  1. Å vad jag kommer ihåg sovproceduren…balansen mellan ”den bästa stunden för goa samtal” och ”nu måste ni sova kl är mkt”
    Ni verkar ha det gott du o barna!
    Kram Ywonne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s