Snö snö snö

 Blir hastigt väckt. Laddad till tänderna. Går ut och kopplar bilen till stolpen. Det är minus 14 grader. Knarrande under skorna. Andedräkten som synligt sprider sig vid varje andetag. Känner hur det biter i kinderna. Klockan visade 6.15. Det kan inte vara normalt. Inte en lördag. Men behöver värmen när jag ska köra alla milen söderöver. Inser att det inte snöat och går in till värmen. Lägger mig ner under täcket. Hinner nicka till innan min nalle vill att jag ska vakna. På riktigt.

Vaknar alltid lätt. I alla fall tillräckligt för att ta mig till toaletten. Känner att det kommer bli en intensiv dag. En tjejdag med shopping. Det behövs en surrdag. En dag med tankar på allt och ingenting. Det behövs en dag där allt ska vändas in och ut på allt man kommer på.

Kaffetåren bryggdes. Mackorna smörades. Jag visste att jag hade god tid på mig. Det tycker jag om. Att känna att jag inte behöver stressa. Alls.

Landar i soffan med en pocket som jag precis börjat läsa. Appelqvist. Försvinner in i bokens värld. Men känner att jag blir distraherad. Ser snön. Tankarna virvlar långt ifrån boken. Finner mig skrivandes i min röda bok. Ordböjande. Ordbändande.

Kikar på klockan. Finner att det snart är dags att bege mig. Borstar tänderna. Då ringer telefonen. Planerna ändras.

Jag hamnar i soffan. Funderar på hur jag ska göra. Ska jag bege mig i alla fall. Tar boken i handen och försvinner i den trygga världen. Försvinner i två timmar. Sen har jag bestämt mig. Jag ska köra. I snö, snö och åter snö. För att göra ETT köp. Sedan vända på lillgolfen och återvända i snö, snö och åter snö.

Det gick inte fort. Såg knappt bilen framför mig. Det blåste. Det var ett väder ingen skulle behöva köra bil igenom. Och där kom jag. I lillgolfen. Tog mig fram. Ibland i 90. Ibland i 50. Allt beroende på sikten förstås.

På vägen hem var jag tvungen att stanna. Allt på grund av en olycka. Sakta rullade jag förbi. Två bilar hade haft en alltför nära kontakt. Vid det ögonblicket tänkte jag. Vid den stunden kände jag tacksamhet att det gått bra fram till dess. Då önskade jag att resten skulle gå bra. Så fortsatte jag att köra. Försiktigt.

Väl hemma. Tack och lov. Sitter i soffan. Tillsammans med kvällens dubbeldejt. Edward och Bella. Jacob är med mig… Är nöjd över mitt köp. Ett par slalomskidor och två par pjäxor. Tackar Blocket och försvinner i Vampyrernas och Varulvarnas värld… För detta med snö har jag fått tillräckligt för i dag…

Kram Anna

Annonser

One thought on “Snö snö snö

  1. Åh vilken underbar dubbeldejt, vad jag längtar till sista filmen.

    Tokfia att köra i det vädret, tur att det gick bra.

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s