Ett stort ansvar

Nu sitter jag här igen. Med nära på hela klassens utvecklingssamtal framför mig. Det är ett stort ansvar. För det måste bli rätt.

Det är därför jag uppmanar mina tvåor att visa vad de kan. För inte ens jag som umgås med dem varje dag. Nära på fem timmar om dagen. Inte ens jag kan bedöma det de inte visar. De måste lära sig att räcka upp handen när de kan. De måste be om den hjälp de behöver. För att jag ska kunna vara där jag behövs. Stötta dem så att de utvecklas.

Försöker förklara dem i nästa andetag att det handlar inte om att vara bäst och vara först. Försöker förklara för dem om deras utveckling. Att jag är där för deras skull. Inte för min. Att när de vågar be om hjälp är de modiga. Att när de inser att den hjälper dem vidare till nästa steg. Har de vunnit en enorm seger. För jag ser och lyfter även de små stegen.

Att sitta med det ansvaret på axlarna. Att känna den medmänskligheten är viktigt. För även de som har tagit de små stegen måste få veta att de gjort framsteg.

Det är mitt jobb. Det är min vardag. Det är en intensiv period på jobbet. Fylld med möten. Fylld med glädje. Men även fylld med ångest. Tack och lov mindre i år 2 än i år 1. Inför det första utvecklingssamtalet kan det kännas pirrigt. På ett hemskt sätt. Nu hoppas jag att alla känner mig. Nu hoppas jag att det pirrar lagom. För jag tycker ju om dem allihop.

Det första samtalet gick bra. Där svarade eleven på en fråga med att jag var den bästa fröken. Det får mitt hjärta att bulta extra. Samtidigt som jag vet att de inte haft någon annan fröken i skolan. 🙂 Men självklart tar jag åt mig. De är ju de bästa eleverna! De är mina! De är mitt ansvar! Så nu fortsätter jag att rätta och bedöma… 🙂

Kram Anna

Annonser

One thought on “Ett stort ansvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s