Stungen…

En härlig lördagsmorgon. Mysigt att vakna tidigt och känna lugnet. Känna att jag kan ligga kvar och dra mig. Veta att det inte är någon stress. Det är underbart.

Startade kaffebryggaren. Hämtade morgontidningen. Njöt av den väntande tystnaden. Barnens lugn framför varsin apparat. Kikade ut och såg solen. Ville locka barnen ut. Ut i skogen. Upp på berget. Efter lunch. Då siktade jag på att få mig en skogspromenad. Trots barnens suckar…

Fixande och stökande i lägenheten. Allt för att hålla den kvinnliga värken borta. En mysfilmstund med dottern. Får mig alltid att må bättre. För även när himlen mörknade och jag insåg att min skogspromenad skulle skjutas upp. När jag stannade upp och satte mig och rättade när dotterns kompis kom förbi. Så kändes det som en helt ok dag. Även om jag var tvungen att tygla mitt monster inombords. Kände att humöret inte riktigt var det vanliga. Men efter lunch fick det en kladdmuffins. Det tystade det en stund.

Vi spelade sällskapsspel och hade riktigt trevligt. En sväng och handla. Fyllde två kassar. Två kassar betyder att bägge händerna är upptagna när man bär dem. Bra att ni noterar detta. Att bägge händerna var fullt upptagna med att hålla kassarnas handtag. För när jag närmar mig hyreshuset jag hyr en lägenhet i. Bara 10 meter från säkerheten. Hemmet. Då händer det. En attack från ovan. Ilsket surrande. Elakt stingande. Geting!! Den flög ondskefullt mellan mitt ansikte och mina glasögon. Stack direkt! Ställde ner ena kassen. Tog av mig bågen. Viftade bort den numer döende getingen. Tog upp kassen igen. Sprang uppför trapporna. Lämpade av kassarna i hallen. Hastade in på toaletten. Letade Aloe Vera Gelly… In i sovrummet och plockade fram en helt nu tub. Svepte in hela ögat. Stod och tittade på mig själv i spegeln. Fann att ögat sakta började svälla igen. Oj oj oj vad det sved och bultade…

Tog kontakt med syster. Fick rådet att ta antihistamin. Hade inget. Blev att ta en värktablett och kyla ner området. Att hålla koll så att inte läpparna skulle börja svälla. Kände ju att svullnaden höll på att gå neråt. Men inte mot läpparna. Utan mot örat. Förstod då att jag skulle överleva även denna dag. Fastän det sved och bultade.

Så trots ett getingstick av en dödsdömd insekt. Så blev det en ganska bra dag. Nu ser jag omvärlden igen. Hoppas att alla andra surrande elakingar försvinner… Inte sticker. Försvinner!!!

Kram Anna

Annonser

2 thoughts on “Stungen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s