Korv- och fläskgryta med paprika och kummin

4 personer

300 g benfri fläskkotlett, gärna i bit
300 g kryddig korv
1 gul lök
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta (om man vill)
4 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 lagerblad
½ tsk nystött kummin
salt och peppar
smör och rapsolja

  1. Skär köttet i strimlor. Skär korven i centimeter tjocka skivor. Skala och hacka den gula löken grovt. Skär paprikan i bitar och finhacka vitlöksklyftan.
  2. Bryn kött, korv, lök och papkrika med smör i en gryta eller kastrull. Tillsätt vatten, fond , lagerblad och kummin.Låt grytan koka upp för att sedan sjuda sakta i 15 minuter utan lock.

Att äta till:

  1. Borsta och dela 8-12 potatisar i stora klyftor.
  2. Sprid ut klyftorna på ett ugnssäkert fat och ringla över en matsked olja.
  3. Stek i 200 graders ugn i cirka 15 minuter.
  4. Salta och peppra.

Mmmm så gott det var, tyckte jag. Barnen knaprade på ett hörn av potatisen och dottern fick i sig en korvbit. Medan sonen tuggade i sig lite fläsk. Så jag har nu två fina matlådor till en ”fattigare” dag! 🙂

Kram Anna

Annonser

One thought on “Korv- och fläskgryta med paprika och kummin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s