Ugnsrostad kyckling med rotsaker

mums!

600 gram   kycklinglårfilé
2 st   morot/morötter
2 st   palsternacka(or)
10 st   potatis(ar)
2 st   gul lök(ar)
1 st   squash
4 msk   olivolja
2 msk   Touch of Taste Kycklingfond
8 st   kvisttomat(er), små
100 gram   fetaost, tärnad
    svartpeppar

 

Tillagning

1. Skala, klyfta och dela grönsakerna i jämnstora bitar, 2 x 2 cm kuber

2. Blanda olivolja och kycklingfond i en skål, tillsätt kyckling och rotfrukter, blanda väl.

3. Lägg upp kyckling och grönsaker på bakplåtspapper i en långpanna.

4. Rosta i ugn 200° i ca 30- 40 min.

5. Strö över tomater och tärnad fetaost de sista 5 minuterna i ugnen, krydda med salt och nymalen svartpeppar

6. Servera gärna en kall sås på lätt crème fraiche, kycklingfond och lite franska örter.

Receptet finns på Tasteline.com!

Rekommenderas varmt! Supergott tyckte de vuxna och barnen hade möjlighet att peta bort det de inte fann ätbart! 😀

Kram Anna

Annonser

2 thoughts on “Ugnsrostad kyckling med rotsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s