Skoljoggen

Att springa och jogga. Det är egentligen inte allt min melodi. Att man kan försöka göra ett jogginglopp för barnens skull. Barnen som dessutom är sjuka. Det kan man ju alltid försöka sig på. Idag var det Skoljoggen. Det är ett nationellt projekt som genomförs i Sverige av Svensk Skolidrott. Vi springer och om man har möjlighet att skänka en Springslant är det välkommet. Vi samlade ihop nästan tusen kronor bara på F-6. Även 7-9 sprang de för barnen. De pengarna går till Barncancerfonden!

Men hur gick det då? Hur gick det för alla ettor? De hade tjuvtränat dagen innan. Vi lekte, gick och sprang nämligen sträckan redan igår. Alla hade därmed full koll på var de skulle. Denna dag var det ju extra speciellt när nummerlappen satt på bröstet. Vi alla stod i startled med de äldsta först och de yngsta längst bak. När tiden slog 09.09 gick startskottet. kl 09.09 090909. Häftigt va! När alla sprang så fann även den gamla fröken sig springande med. Springa och springa. Jag joggade i sakta mak. Uppför och nerför. Glada barn i mål och lite lugnare barn i klassrummet före lunch och efter rasten. För att då passa på att vara ute en stund i lekparken uppskattades. För vem vill vara inne när det är uppehåll i regnet? En skoljogg som lyckades att undvika regnet är en mycket lyckad skoljogg!

Hur har din 090909 sett ut?

Kram Anna

Annonser

3 thoughts on “Skoljoggen

  1. Skoljoggar är trevligt och bra! Här på skolan kör det samma skoljogg runda som när jag gick på skolan 🙂 Det är ca 7-8 km och den kan man gå eller springa. Jag sprang och det gör min minsting också..haha för oss har det alltid varit tävling 🙂

    Fint att ni samlade in pengar till barncancerfonden!

    Kram

  2. Jag har också varit med på skoljoggen idag! Vi gick en lång runda, fikade och åt vid en sjö. Solen strålade och barnen var glada. Kul att få vara med om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s