And Action!

Picture this!

Hela familjen sitter och äter en lugn och trevlig middag. Alla är nöjda över maten som serverats. Barnen får sin favorit av nudlar och köttbullar. De vuxna avnjuter lite rester av couscousröran och några kryddiga tacokorvar. Mitt på bordet står en extra tallrik. Tallriken användes till köttbullarna. Alla har ett glatt humör och ett surr fortplantar sig. Inte ett trevligt surr. Utan ett enerverande flug surr. Sonen hämtar direkt flugsmällan. Försöker sig på en liten flugjakt. Varpå modern ber honom att bara vifta bort fridstöraren med handen. Snäll som han är lägger han bort smällan. Dottern passar på att få sig en liten flugjakt med smällan. Modern försöker hålla en trevlig ton och ber henne ge fadern smällan. Allt för att middagen ska fortgå lika trevligt som den började.

Then ”and action”!…

Fadern startar en flugjakt själv. Smäller den första flugan mitt på extra tallriken. Bytet ligger stilla och är bevisligen död. Modern ignorerar jaktlyckan.

Fluga nummer två anländer till situation middagsjakt. Den landar på en av de två kökslamporna. Den går uppför lampsladden. Fadern ställer sig upp. Tyst och försiktigt siktar han och…

Han smäller till. I nästa ögonblick rasar den första lampan. Den i sin tur är sammankopplad med sin kompis. Den första lampan förlorar kontakten med polarn och hamnar med ett brak på den stackars förstaflugan. Mitt på tallriken. Rycket som fortplantade sig via kabeln får lampa nummer två att även den slita sig från takkroken. Den hänger dock kvar. Dinglar och svänger bakom sonen.

Allt är över på några sekunder. Barnen sitter förskräckta och blinkar. Modern börjar att skratta. För vem skulle inte göra det när man ser på förödelsen. En lampa ligger på bordet och har krossat en tallrik. Fadern inser att musklerna var lite större än beräknat och skrattar även han. Barnen dras med i skrattet. Efter en liten justering av den nya bordsdekorationen fortsätter middagen i muntert sällskap!

Kram Anna

Annonser

3 thoughts on “And Action!

  1. vi har nog mördat flera hundra flugor de senaste veckorna, men möblemanget har vi då inte gått lös på ännu! 😉

  2. Det kommer bevis snart…:)
    Vilken underbar flugjakt ni haft hemma hos er:) Dom där flygfäna kan vara rätt irriterande speciellt när man sitter och äter.
    Ha en bra dag!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s