En tacksam förälder

En hektiskt morgon som startade med en kombinerad morgon och adjökyss av maken klockan gudvetvemhurtidigt.

Alla påsarna som var färdigpackade kvällen innan stod och väntade på att lastas. Men de skulle kollas så att inget kollegiefika hade glömts samt lite extraingredienser till bakningen med eleverna. Såg bara till att barnen hade med sig sina väskor och ytterkläder. Puss, vi ses senare!

Godmorgon älskling! Har du kissat på dig… väckte alltså min kaffeautomat som hade stått och läckt hela natten. Den tar cirka tjugo minuter innan den var rätt temp och redo.

Konstaterade att ingen vann hockeytipset bland kollegorna. Ingen önskade att SAIK skulle förlora med de siffrorna mot Linköping…

Fram till lunch var det fullt upp, men härligt. NK och jag hann dessutom med att planera det sista inför ”helburkbakningen”. De hade nämligen röstat fram att få vara på hemkunskapen och baka som belöning efter ha tjänat ihop stenar (vilket tog många månader) till en helburk.

Efter lunch var det dags. 31 elever. 8 kök. 4 olika recept. Många kakor! Men ännu fler glada miner!

Elev 1: Detta var den bästa lektionen!
Elev 2: Så roligt det här var!

Att vi var trötta och möra efter ett pass på tvåtimmar. Att vi var trötta men otroligt nöjda över våra ansvarsfulla åk 3:or. De är ju helt underbara! Alla var så engagerade. De bakade, diskade och städade så fint! Med en sån energi och målmedvetenhet! De går ju bara i trean. Vad ska bli av dessa ungar?! Jag ser en strålande framtid för dem!

Ser i pustandets stund att jag fått ett meddelande. Sonen vill hem. Eller ville hem. Redan före lunch… Var har jag min mobil? Jo den är hemma. Jag ringer och kollar. Sonen ÄR hemma med sin underbara farmor och sin underbara farfar. Tack och lov att de finns! För vad ska fadern göra från Kolmården?

Väl hemma tar jag tempen på sonen. Ingen feber att snacka om. Men dock en förhöjd temp. I morgon är det utedag i Valsberget. Hela dagen. Ser på honom att det kommer han aldrig att orka. Bättre är att sova hos farmor och farfar. De underbara människorna. Bättre är att ta det lugnt en dag och kanske orka med torsdagen.

Sen att Kosta Boda skålen hade ramlat i golvet, gjort märken i parketten samt tvingat farmodern att dammsuga i en timme. Det är jag tacksam över. Tacksam över att hon fanns där.

Dottern grinar illa över att hon inte fick sova över hon med. Men påminns snabbt om att det är slalom i morgon! Löfte om en snabbsväng till Frostkåge och handla en present till klasskompisen och dennes Tacokalas på torsdag!

Skottar lite snö. Städar undan lite. Pratar med ett lååååångt avstånd i telefonen med maken. Tack för att du tog emot samtalet och ordnade idag med din mor och far!

Tack för en underbar dag! Tack för en helt magisk dag! Tänk! Ännu en dag som blev magiskt underbar!

Kram Anna

Annonser

5 thoughts on “En tacksam förälder

 1. Vilken underbar dag! Kul med alla aktiviteter och att alla var så nöjda.
  Läser min bok, intressant läsning. Spännande att höra olika synsätt.
  Ha en skön änkekväll 🙂
  Har du sett utmaningen?
  Stor kram

 2. Vad härligt Anna, vilen dag. Full fart men ändå så bra!
  Då är det skönt att gå och lägga sig och känna just att det här, det var en bra dag!
  Kram på dig!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s